Vaig a Nova York i no sé anglès

New York nice day

Vaig tenir una companya de pis espanyola que se’n va anar de viatge a Nova York amb l’esperança de poder practicar anglès. Degut al que els seus amics angloparlants en dèiem “el seu accent Antonio Banderas”, la majoria de persones amb les que es va trobar en el seu viatge li responien en espanyol. Fins i tot quan ella s’entestava a practicar el seu ben après Spanglish!

Llatinoamèrica està molt present als EUA. De fet, l’espanyol és la segona llengua més parlada després de l’anglès. En aquest país podem trobar la cinquena comunitat de parla hispana més gran del món només per darrere de Mèxic, Colòmbia, Espanya i Argentina.

Nova York no n’és una excepció. M’han dit tantes vegades “vaig a Nova York i no sé anglès” que he decidit escriure un article sobre això perquè ja ningú es preocupi més. Perquè, de fet, Nova York és un dels millors llocs que pots visitar sense conèixer l’idioma.

 Sigues educat i digues les paraules màgiques

La majoria de les persones que treballen de cara al públic són llatines o parlen espanyol. Tant si ets en un lloc de fruita ambulant com si has entrat en un restaurant del centre de Manhattan, sigues educat i digues les paraules màgiques: “sorry I don’t speak English”. Si a això li afegeixes un somriure, et garanteixo que t’ajudaran fins i tot amb gestos, si no parlen espanyol o català. Dono fe que mouran les ales per aclarir que una hamburguesa és de pollastre i t’acompanyaran al teu lloc de destinació si no entens les indicacions. Com hem dit altres vegades en aquest bloc, els novaiorquesos són molt amables, el que passa és que gairebé sempre van amb pressa.

Així són la majoria de les persones que et trobaràs al carrer o en llocs públics. Però és que, a més, molts dels tours organitzats per a conèixer la ciutat tenen traducció a l’espanyol. El mateix passa amb alguns dels espectacles més coneguts de la famosa avinguda de Broadway, com ara Mamma Mia, Wicked o The Phantom of the Opera. I, per descomptat, en la majoria d’hotels t’atendran en castellà i t’ajudaran en tot el que necessitis.

Si l’anglès és el que et frena a l’hora de començar aquest fantàstic viatge, ja pots anar fent les maletes. Llança’t i no ho endarrerixis més. Estic segura que no te n’aniràs de Nova York sense entendre aquestes quatre paraules: “have a nice day”.

Pel que fa a la meva companya de pis, tot i que Nova York li va encantar, va tornar una mica desil·lusionada per no haver hagut de “sobreviure” en anglès i vaig haver de deixar de practicar el meu espanyol durant una setmana per recompensar-la.

French, Spanish

No comments yet.

Leave a Reply

*