¿Són simpàtics els novaiorquesos?

Tots tenim algunes idees preconcebudes sobre els novaiorquesos i alguns dels que viatgem a Nova York per primera vegada pot ser que fins i tot tinguem cert temor sobre el caràcter dels nadius.
Però, estan tan estressats, de mal humor i són tan mal educats com creiem, els novaiorquesos?

Com et trobes, avui?

Aquesta serà la pregunta que més et repetiran durant la teva estada a Nova York.
Els novaiorquesos no només somriuen i són amables, resulta que també són extremadament servicials i sempre tenen temps per ajudar-te, fins i tot si no ho demanes!
És molt comú que els transeünts ofereixin la seva ajuda als turistes si els veuen perduts, mirant un mapa durant alguna estona o, fins i tot, simplement de peu a la cantonada d’un carrer 😉
La majoria dels novaiorquesos no entenen per què tenen tan mala reputació, perquè tots diuen estar encantats d’ajudar els turistes que visiten la seva ciutat. De fet, n’ estan molt orgullosos, d’ella, sense ser arrogants. També estaran disposats a intercanviar unes paraules amb tu i voldran saber d’on véns i si és la teva primera visita a Nova York.Prova-ho quan arribis a la ciutat: detingues a algú al carrer i demana una mica d’informació. Segur que la persona a la qual has parat et somriurà i et respondrà “I tant! On vol anar?”

L’ambient general de la ciutat també et sorprendrà. És molt relaxat, fins i tot als carrers més transitats no es detecta tensió ni animadversió. Per descomptat, en algunes zones de Manhattan, les voreres estan abarrotades, però la gent camina sense xocar amb els altres i no escoltareu ningú queixant-se darrere teu perquè no caminis prou ràpid o perquè no sembla que sàpigues a on vas.

Corre la veu: Això és el que et trobaràs quan visitis Nova York!

Estem molt lluny del mite de la sorollosa i caòtica Nova York. Per descomptat passen moltíssimes coses alhora a la gran ciutat. Per exemple, hi ha una considerable quantitat de venedors ambulants que ofereixen tot tipus de productes. Molts et pararan per preguntar-te si estàs interessat en comprar entrades per als clubs de comèdia, excursions amb autobús i tot tipus de propostes. No obstant això et recomano que no esperis fins a estar a Nova York per comprar les teves tiquets per als tours al voltant de Nova York i, en particular, per als espectacles de Broadway, ja que serà impossible aconseguir bons seients si fas les compres a última hora. En aquesta pàgina web hi pots comprar les teves entrades per als musicals de Broadway amb descomptes fantàstics i amb els millors seients disponibles. També és recomanable comprar els tiquets amb antelació per als tours amb disponibilitat limitada, com ara el Harlem & Gospel tour. És una visita fantàstica i, per això, molt famosa, no te la perdis!
Finalment, m’agradaria afegir que vaig prometre als meus amics de Nova York que tractaria d’enterrar el mite que els novaiorquesos són grollers i malhumorats. Així que, si us plau, corre la veu i explica’ns, què en penses!

English, French, Spanish

No comments yet.

Leave a Reply

*