Què en saps, de Times Square?

Tot i que avui en dia Times Square és considerada per molts com un símbol de la ciutat de Nova York – el lloc on s’ubiquen els teatres més emblemàtics i on es celebra cada any nou, això no sempre ha estat així. La zona va començar sent coneguda per Broadway en fer gala del primer anunci electrificat del món (un cartell amb llums que més tard es convertiria en un requisit legal per als propietaris de la zona). No obstant això, Times Square va caure en picat durant la Gran Depressió: es va convertir en el gueto dels cinemes pornogràfics de mala qualitat i dels sex shops. Això va durar fins a la dècada de 1990, quan l’alcalde Rudy Giuliani va obligar a aquestes botigues i teatres a tancar o a traslladar-se a altres zones. Podeu veure una exposició sobre aquesta etapa en la història de Times Square a l’exhibició del Centre de Visitants de Times Square, en el 1560 de Broadway.

Després de la intervenció de Guiliani, Times Square es va convertir en l’escenari d’espectacles musicals i es va inclinar cap al turisme. La tendència continua avui dia i Times Square bat rècords cada any pel que fa a visites turístiques.

Times Square: el centre de la indústria dels teatres de Nova York

Estenent-se des del carrer 42 a la 47 en la intersecció amb Broadway i la Setena Avinguda, Times Square ara és el centre de la indústria dels teatres de Nova York, especialment de “Broadway” – nom que s’utilitza per descriure 39 teatres de la ciutat que compten amb 500 o més butaques. A Broadway s’han estrenat alguns dels musicals i obres de teatre més reconeguts del món, entre els quals hi The Lion King, Wicked i The Phantom of the Opera. Un viatge típic a Nova York sovint inclou un musical de Broadway com una de les parades d’interès més destacades.

Per als que planegen menjar alguna cosa abans de veure un espectacle, hi ha un gran nombre de restaurants locals amb “menús de teatre”, dissenyats per poder arribar al teatre a temps per a l’espectacle. Hi ha alguns restaurants decents a la zona, i fins i tot n’hi ha alguns de bons. Però la majoria no són barats. Per aconseguir un preu més raonable i, possiblement, millor menjar, recomano moure’s uns quants carrers cap a l’oest fins Hell ‘s Kitchen: és un barri ocupat, en gran part, per cantants, actors, ballarins, directors i bàsicament persones amb perfils creatius que conformen la comunitat de Broadway. També hi ha ambient gai. Aquests són alguns dels restaurants que recomano a l’àrea de Broadway i a Hell ‘s Kitchen:

Shake Shack
Hamburgueses gourmet cuinades pel cèlebre xef novaiorquès Danny Meyer.

691 8th Avenue

Room Service
Elegant i saborós restaurant tailandès.
166 8th Ave

Empanada Mamma
Un petit restaurant llatinoamericà amb empanades i arepas delicioses.
763 9th Ave

Per a obtenir més informació sobre restaurants, pots consultar aquest bloc a la categoria de restaurants de Nova York!

L’atracció turística més visitada del món

A més del seu important paper a Nova York i en la indústria del cinema de tot el món, Times Square s’ha convertit recentment en l’atracció turística més visitada del món, amb més de 39 milions de visitants que passen per la zona cada any. L’àrea ha crescut en popularitat de manera significativa des que va ser tancada al trànsit el 2009. S’ha construït una plaça peatonal que atrau vilatans i turistes per igual (tot i que hi ha més turistes), especialment a la nit.

Per descomptat, no podem oblidar que ara Times Square també és la llar de la seu nord-americana de la MTV a Times Square, d’ABC ‘s Times Square Studios i d’algunes de les principals botigues minoristes (com Toys R Us). Sens dubte, cal passejar per la zona, ni que sigui per assistir a un espectacle i gaudir de les llums.

English, French, Spanish

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

*