Parades de frankfurts a Nova York

A Nova York hi ha parades de frankfurts a tot arreu.

És del primer que em vaig adonar quan em va entrar la gana la nit que vaig arribar a la ciutat. Em moria per tastar alguna cosa saborosa quan vaig veure una paradeta de frankfurts. Tots els llocs de frankfurts a Nova York són semblants. La majoria estan fets amb un senzill camió de metall on es guarda i es cuina tota la carn. La paradeta està coberta per fotografies lluminoses de diferents plats de menjar ràpid que et fan la boca aigua ..

Fins i tot abans d’olorar el menjar, però criden l’atenció uns colorits paraigües molt característics que cobreixen els estands. Estan allà per atraure els clients a la botiga i, certament, el conjunt és tot un espectacle que és difícil perdre.

Hi ha milers de parades de frankfurts a Nova York i la majoria se situen al voltant dels llocs d’interès turístic, com ara l’ Empire State Building, el Met i el Rockefeller Center. També els trobaràs a la zona dels teatres, on es representen els famosos musicals de Broadway i, a la fi, a tots els llocs concorreguts per turistes, que són la principal font d’ingressos dels venedors ambulants.

“La mayoría de los locales huyen de los vendedores de perritos calientes como de la peste”, nos cuenta Jered, un neoyorquino que trabaja en la industria de Broadway.  Para confesar justo después que, de vez en cuando, para a comprar un perrito caliente de camino a su apartamento de Manhattan, después de una larga noche fuera.

 

Però, són de qualitat els frankfurts que venen a les parades ambulants de Nova York?

Tornem a la meva primera nit a Nova York. Em trobava davant del Metropolitan Museum of Art: un lloc pel qual els venedors ambulants han de pagar centenars de milers de dòlars de lloguer. Es considera un dels punts més lucratius a causa, probablement, de la manca de restaurants a la zona. De fet, cal caminar diversos carrers fins a trobar un lloc per menjar.

Aquesta nit jo estava senzillament caminant per la zona i no veia cap altre lloc on aconseguir menjar. Només el la famosa paradeta de frankfurts. Així que vaig decidir aturar-me i donar-li una oportunitat. Vaig demanar un frankfurt amb mostassa i salsa xucrut (salsa típica alemanya) vaig decidir no afegir ceba picada, salsa de tomàquet o Xile. El meu frankfurt va costar 1,70 $ (alguns diran que és un robatori, perquè el menjar que venen al carrer sol ser molt barat …) Vaig evitar mirar les fotos de les pantalles que adornaven el carret i el vaig agafar.

El menjar va ser simplement deliciós. No tenia massa mostassa. El chucrut era bo i dolç. El pa tenia una bona textura suau i esponjosa i la carn de la salsitxa s’assemblava a qualsevol altre gosset calent que he provat. Senzillament bona. Com jo esperava.

 

English, French, Spanish

No comments yet.

Leave a Reply

*