Nova York secreta, el que s’amaga sota la superfície

58 Joralemon Courtesy of inhabitat.com

Hi ha moltes coses que succeeixen entre bastidors a la Nova York secreta. Fes una ullada a alguns dels majors secrets de la ciutat. Te’ls expliquem més avall!

Les comunitats talp secretes de Nova York

El 1993, Jennifer Toth va escriure un llibre anomenat “Les persones talp: la vida als túnels a sota de la ciutat de Nova York”. El llibre detalla com societats senceres de persones viuen sota terra en vells túnels del metro. És cert que hi ha molts túnels del metro abandonats a Nova York. Però, tot i que hi ha gent que ho troba un refugi subterrani atractiu, el llibre de Toth no va convèncer el públic. Les inconsistències en la seva història l’han transformat en una llegenda urbana.

De tant en tant apareixen persones que afirmen que viuen com talps en una Nova York secreta. No obstant això, en general, neguen l’existència de qualsevol societat organitzada. A més, la majoria d’aquestes persones són malalts mentals. És poc probable, doncs, que siguin capaços de funcionar a nivell de comunitat.

La pista secreta a Grand Central

Tot i que Grand Central és l’estació de trens més congestionada del planeta, una de les seves pistes es es manté completament inactiva. Construïda per a la càrrega, la Pista 61 es va convertir en el transport privat secret de les celebritats de Nova York. El president Franklin Delano Roosevelt va utilitzar la pista per a entrar i sortir de Manhattan amb força freqüència, segons expliquen els rumors. Tot i que la pista s’ha tancat des de llavors, persones com Andy Warhol l’ han utilitzat per al seu ús personal en algunes ocasions.

El número 58 del carrer Joralemon: una casa representativa de la Nova York secreta

Per a la majoria de gent, aquesta casa tant representativa de la Nova York secreta s’assembla a totes les altres. L’única excepció són les finestres negres reflectants. Construïda el 1847 com una casa privada, el número 58 del carrer Joralemon esdevingué un ventilador gegant de metro el 1908. Dit d’una altra manera, tota la casa, excepte la façana, és completament falsa. Van posar les finestres negres per un acord entre l’autoritat de trànsit i la Comissió de Preservació de Monuments Històrics. Així, els residents i els conservacionistes estan contenta i, a més, aconsegueixen un ventilador en aquell lloc. Qui sap què hi veuríem si no fos per ells!

English, French, Spanish

No comments yet.

Leave a Reply

*