Manhattanhenge: l’espectacle de la posta del sol

Manhattanhenge

Si estàs planejant un viatge a Nova York en aquestes dates, assegura’t d’arribar a temps per al Manhattanhenge els propers 28 de maig i 12 de juliol És tot un espectacle triomfa a Nova York i que fa la competència als més famosos de Broadway!

El Manhattanhenge és un xou de llums en què la naturalesa i les construccions de vidre i acer de Manhattan treballen junts per a il·luminar simultàniament totes les cruïlles dels carrers novaiorqueses. L’entrada és gratuïta i s’accepten persones de totes les edats ;). Això sí, per evitar danys en els ulls evita mirar el fenòmen directament.

Manhattanhenge: Què és?

Manhattanhenge (com Stonehenge) és un esdeveniment que passa només dues vegades l’any a Nova York. Succeeix durant la posta de sol del solstici d’estiu i durant el matí del solstici d’hivern: quan el sol s’alinea a 29 graus en direcció est – oest respecte a l’entramat de carrers de Manhattan.

Durant el Manhattanhenge, un observador pot veure la posta de sol a la perfecció des de tots els carrers parells de Manhattan. Degut a la posició de la Terra respecte al Sol, en general passa pels voltants del 28 de maig i el 12 de Juliol – espaiats uniformement arreu del solstici d’estiu. En època d’hivern, el Manhattanhege es produeix en sobre el 05 de desembre i el 8 de gener.

Qui estigui passejant per la ciutat durant el Manhattanhege sense conèixer el fenomen, només notarà una quantitat de llum més forta i molt peculiar que entra pel costat oest de l’illa. No obstant això, el Manhattanhenge és un esdeveniment molt conegut i celebrat per fotògrafs i turistes des de l’any 2002. La imatge de dalt és un exemple perfecte del que es pot veure en aquests dies, tot i que, per descomptat és molt més interessant veure-ho en persona.

Quan serà el Manhattanhenge?

Els temps exactes en què va tenir lloc el Manhattanhenge l’any 2013 van ser el 12 de juliol a les 20:23 i el 13 de juliol a les 20:24. Si seràs a la ciutat aquest 2014, assegura’t d’obrir bé els ulls els dies 28, 29 i 30 de maig i 11, 12 i 13 de juliol. I després ens contes com ha anat!

French, Spanish

,

No comments yet.

Leave a Reply

*