Lowline de Nova York: un parc subterrani

The proposed Lowline Park

El parc Lowline de Nova York

Almenys pel que fa al nom, el Lower East Side ha donat amb una proposta que podrà cmpetir amb el Highline Park de Chelsea: Es tracta del Lowline de Nova York. De fet, aquest nou projecte pot ser encara més innovador que el primer. Hi ha un pla per construir un parc subterrani en una terminal de tramvies abandonada. Estarà enllumenat per “llum solar per control remot” que provindrà del carrer de dalt, des d’on es canalitzarà la llum solar gràcies a un cable de fibra òptica. Els dies grisos o de pluja els raigs del sol es complementaran amb llum artificial. Entre les dues fonts, la terminal rebrà suficient llum per mantenir els assistents al parc contents i, fins i tot, per permetre que creixin les plantes i els arbres.

Com va començar

Els co-fundadors del projecte, en Dan Barasch i en James Ramsey van proposar la idea per primera vegada el 2011 i, molt aviat, van recaptar més de US$150,000 a Kickstarter.com (un lloc web dedicat al finançament de projectes). Ells pensen que la ciutat podria fer un millor ús dels molts túnels i estacions de metro ocultes que estan abandonats sota els seus carrers si es crea el Lowline de Nova York.

Història

L’antiga estació, que va tancar el 1948, havia estat una terminal per a tramvies que feia la ruta des del Lower East Side a Williamsburg i tornada. L’estació ha estat buida durant més de sis dècades i els seus sostres alts de volta i l’interior empedrat, desaprofitats entre la foscor i les cuques.

Futur

Tot i que encara no és una realitat, el Lowline de Nova York compta amb el suport de molts polítics i empresaris locals, incloent el departament de Parcs i la junta de la comunitat local. Si aquest parc té un efecte similar al barri que el que va tenir el Parc Highline a Chelsea, els resultats poden ser espectaculars. En realitat Barasch i Ramsey compten que sigui així. I, donada l’audàcia del projecte, no sembla que apuntin massa alt.

Al setembre del 2012, en un magatzem en Delancey St , es va crear una rèplica a mida real de la tecnologia d’en Barasch i d’en Ramsey. “Imaginant el Lowline de Nova York” va comptar amb un pavelló solar de gairebé 9 metres d’ample i amb una exhibició de plantes amb les que els partidaris del projecte esperaven guanyar entusiasme i també fons. Les reaccions a l’exposició van ser molt positives.

Per obtenir més informació, visita la web oficial a: http://thelowline.org/aboutor o aquest vídeo a la pàgina web de Vice.

English, French, Spanish

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply

*