Les llums de l’Empire State Building

Les noves llums de l’Empire State Building

Tots coneixem l’Empire State Building – un gratacel de 102 pisos situat en la Cinquena Avinguda de Manhattan, al carrer 34 Oest. Durant 40 anys, aquest edifici va ser el més alt del món – des de 1931 fins a la finalització de l’antic World Trade Center al centre. Per descomptat, ara hi ha molts altres edificis en tot el món que s’aixequen per sobre d’ell, però l’Empire State Building segueix sent una estructura enorme que ocupa tota una illa de Nova York i que acull milers d’oficines. Té el seu propi codi postal, 73 ascensors, i un preu de 4,2 milions de dòlars (basat en el valor de l’edifici en una propera sortida a borsa).

En una renovació recent (el 2012), es van substituir els llums de l’Empire State Building per un innovador sistema de LED dissenyat per Philips Color Kinetics. Anteriorment, la il·luminació de l’edifici es personalitzava cada nit. Això prenia fins a sis hores cada dia, a més d’una gran quantitat de mà d’obra i de planificació. Ara, però, només requereix d’una programació senzilla que es pot fer en pocs minuts. I el que és més important, els resultats del nou sistema són completament increïbles i les noves llums de l’Empire State Building han millorat, i molt, l’horitzó de la ciutat de Nova York.

Com es faran servir?

Ara, els llums de l’Empire State Building són capaços de canviar de color, de crear patrons i de fer ús dels efectes especials tot i seguint un programa sincronitzat. Tradicionalment, els llums s’han utilitzat per celebrar les festes: des del Nadal, el Quatre de Juliol i l’Orgull Gai fins els aniversaris, entre moltes altres. Els llums se seguiran fent servir per això, però, òbviament, ara podran fer ús d’aquests nous efectes més sofisticats. Per obtenir una llista de les festes celebrades per l’edifici, consulta aquest calendari.

Evidentment, per a poder gaudir bé de l’efecte de les llums de l’Empire State, has veure-les en persona, però aquí tens un vídeo del nou sistema perquè puguis fer-te una idea:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=97oiYgF1eEI

Ja pots incorporar les llums de l’espectacle de l’Empire State Builiding a una vetllada romàntica o una activitat nocturna perquè es diverteixi tota la família. Que et diverteixis!

English, French, Spanish

No comments yet.

Leave a Reply

*