La Nova York gai: els barris

Gay NYC

Nova York és la ciutat amb més població gai del país, així que hi trobaràs ambient a tot arreu. No obstant això, la Nova York gai destaca especialment a Manhattan i en algunes parts de Brooklyn. Llegeix l’article i tria tu mateix entre els barris gais de la ciutat. Seria un bon pla fer una passejada per un d’ells abans d’assistir a un bon espectacle de Broadway. Passa-ho bé!

El West Village

El West Village és el barri gai original de la ciutat. És la llar del bar Stonewall i dels disturbis de Stonewall, que van marcar l’inici del moviment dels drets gais. Des de llavors una gran part de la Nova York gai ja s’ha mudat a Chelsea i a Hell ‘s Kitchen. No obstant això i malgrat la invasió de les celebritats, el West Village conserva el seu caràcter gai. Amb bars com Monster i Marie’s Crisi, al West Village gai atén principalment a homes al voltant dels cinquanta i seixanta.

Chelsea

Als 90 els homes homosexuals van començar a moure’s des del West Village a Chelsea. Amb cases i apartaments de luxe relativament barats, el barri es va convertir ràpidament en un “ghetto gai”. Joves professionals coneguts com “Chelsea Boys” van encoratjar l’obertura de nombrosos bars, restaurants, clubs i gimnasos en les properes dues dècades. La majoria es concentra al voltant de la 8a Avinguda. G Lounge i Splash. Són els locals d’oci nocturn més famosos de Chelsea, populars entre els homes homosexuals de 20, 30, 40 i 50 anys.

Hell’s Kitchen: el centre de la Nova York gai avui

Degut a la seva proximitat amb Broadway,  als lloguers més baixos i a una bona connexió de transport a les altres zones gais, Hell ‘s Kitchen s’ha convertit en el nou epicentre de la Nova York gai. Amb un gran nombre de restaurants, bars gais i fins i tot alguns clubs de ball, Hell ‘s Kitchen és el millor barri perquè un turista comenci a conèixer la Nova York gai. Tot i que a Hell ‘s Kitchen no hi ha molt ambient durant el dia, bars com Vlada i Therapy i clubs com el Ritz i l’XL el converteixen en un barri molt popular a la nit. Hell ‘s Kitchen és freqüentat per homes de totes les edats, generalment d’uns vint, trenta i quaranta anys.

L’East Village

L’East Village compta amb diversos bars gais i amb una gran població gai. No obstant això no és un nucli gai com el West Village, el Chelsea o Hell ‘s Kitchen. Amb bars com Phoenix, Eastern Block i Boiler Room, l’East Village és en gran part un escenari de nois d’entre vint i trenta anys. Això és degut a que la majoria de residents de l’East Village són estudiants universitaris o joves professionals.

El Park Slope

El Park Slope és l’epicentre de la vida gai a Brooklyn. Mentre els altres barris de la Nova York gai estan dominats pels homes, Park Slope és més popular entre les dones. Les lesbianes de totes les edats van a Park Slope. Tot i que la comunitat està menys organitzada que les de Manhattan, no escassegen les maneres de socialitzar. Els bars més coneguts són Cattyshack, un bon lloc per ballar i Ginger’s, més relaxat.

English, French, Spanish

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

*