Highline de Nova York: un parc en els rails

The Highline courtesy of fun4kidsnyc.com

Chelsea

Chelsea forma part del Highline de Nova York. Abans era una zona discreta , un barri de baixos ingressos en el costat Oest de Manhattan. Avui dia és coneguda per les seves galeries d’art i les luxosos habitatges. Durant l’última dècada, la migració des del SOHO ha accelerat l’incipient aburgesament d’aquest barri; i la recent incorporació del Parc Highline de Nova York, ha fet que la construcció de nous edificis creixi sense parar . Els últims anys, els gais han començat a traslladar-se des de la que era la principal meca gai de Manhattan, an un barri menys costós anomenat Hell ‘s Kitchen, deixant el barri de Chelsea per a les galeries d’ art , els habitatges de luxe dissenyats en vidre i acer i, per descomptat, per a la nova seu de Google a nova York. Aquesta àrea del Highline de Nova York també és coneguda pels seus grans restaurants, incloent el famós restaurant Morimoto al mercat de Chelsea on treballa l’Iron Xef: el Cuiner de Ferro que va posar de moda la frase “Digues el que menges, i et diré qui ets en el seu cèlebre programa de televisió.

El Meatpacking District (districte de la carn)

Durant els primers anys del nou mil·lenni, els visitants d’aquesta part del Greenwich Village coneguda com el “districte de la carn” encara no tenien més remei que experimentar l’olor de la carn penjada en ganxos a l’espera de ser processada i empaquetada per a la venda. Avui, el Meatpacking District s’ha convertit en una zona elegant de botigues, restaurants, bars, hotels, discoteques, agències de publicitat, estudis de disseny i, de fet, de qualsevol cosa que estigui de moda.

La zona, que limita amb Chelsea pel Nord i amb el West Village pel sud, s’ha convertit en un barri per si mateix, tot i que és un barri petit. Els carrers empedrats del districte, els magatzems de maons i la nova construcció el fan visualment molt especial. De tota manera, com et podria confirmar qualsevol jove novaiorquès, és el luxe de la vida nocturna el que realment defineix la identitat d’aquest veïnat.

El parc Highline de Nova York

http://www.youtube.com/watch?v=_W2Yq1zzxAc

Quan parlem d’aquests antics rails de ferrocarril enjardinat que conformen el Highline de Nova York, hem d’aclarir que es tracta d’una de les atraccions turístiques més conegudes de Manhattan. Comença a la elegantíssima Gansevoort Street, al districte de Meatpacking, i es desenvolupa fins a gairebé 2 km i mig al nord al llarg del costat oest del districte de Garment a 34th Street. Des del parc hi ha unes vistes meravelloses de la ciutat, del riu Hudson i fins i tot de les habitacions de l’Hotel Standard! Es tracta d’una parada obligada per a qualsevol visitant.

English, French, Spanish

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

*