El triomf del Musical Chicago a Broadway

Chicago Broadway

El musical ambientat a la ciutat de Chicago durant l’època de la llei seca no podria estar més d’actualitat. Està basat en una obra teatral de 1926, però la seva crítica a la corrupció del sistema judicial nord-americà i a la manipulació de la premsa semblen haver estat escrites fa deu minuts.

És curiós recordar que la producció original de Broadway el 1975 va fracassar. Sembla que van considerar l’obra massa fosca. No obstant això, avui dia sembla que ens hem immunitzat i aquesta obra té tots els ingredients necessaris per al triomf. Una història atemporal de corrupció, amor i fortuna, un elenc espectacular i provocatives escenes de ball han captivat el públic de tot el món, des de Viena a Moscou i des de Barcelona a Bucarest.

La versió de Chicago que més èxit ha obtingut és el revival que ve representant a Broadway des de 1996. Actualment podem veure el musical guardonat ni més ni menys que amb 6 Premis Tony, 2 Premis Olivier i un Grammy al Ambassador Theatre. Ocupa el tercer lloc de la llista d’espectacles de major permanència en cartell. I ja van més de 7.000 funcions representades!

La fosca història del musical Chicago

El musical explica la història de dues dones ambicioses. La cabaretera Roxie Hart (Bianca Marroquin 
) assassina al seu marit Amos (Christopher Fitzgerald ) i la seva germana en descobrir que existia una relació entre tots dos. A la presó de dones, mentre espera el judici, coneix Velma Kelly (Amra-Faye Wright
). Aquesta última és la nova assassina del moment i la seva fama amenaça amb enfosquir la popularitat de Roxie.

Les dues dones hauran de tractar amb Mama Morton (Carlo Woods): una funcionària que fa favors a les preses obtenint sempre alguna cosa a canvi.

Roxie i Velma han contractat al mateix advocat. És Billy Flynn (Brent Barret): un home cínic i sense escrúpols que utilitza la premsa per manipular l’opinió pública.

Les cançons de més èxit

Les dues protagonistes competeixen per convertir-se en la favorita de la premsa sensacionalista mentre interpreten reeixides cançons com “All That Jazz” i “Razzle Dazzle” i interpreten amb un fantàstic estil vodevilesc alguns dels millors espectacles de ball de Broadway. Les coreografies amb la marca estilística de Bob Fosse i tota la resta, han portat al New York Times a considerar Chicago com “la millor comèdia musical que es presenta a la ciutat”. Sens dubte, no ens la podem perdre!

 

English, French, Spanish

No comments yet.

Leave a Reply

*