El Rei Lleó a Nova York: 5 coses que no sabies

Le Roi Lion Broadway

El musical El Rei Lleó a Nova York 

Després de més de 5.000 actuacions, El Rei Lleó és el cinquè espectacle de major durada de Broadway. També és l’espectacle de més recaptació de la història, amb ingressos de, fins ara, més de 850 milions de dòlars. Aquestes dades les coneix molta gent, però aquí t’expliquem algunes curiositats menys conegudes sobre El Rei Lleó a Nova York.

1. El seu Debut

Abans de la seva estrena a Broadway, El Rei Lleó va debutar a Minneapolis, Minnesota (el 1997). Va tenir un èxit immediat, així que, de seguida, es va inaugurar a Broadway. La primera vegada es va representar al New Amsterdam Theater. Després es va traslladar al Teatre Minskoff per fer lloc a Mary Poppins.

2. Produccions internacionals

Després de l’èxit d’El Rei Lleó a Nova York, l’obra es va representar moltíssimes vegades arreu del món. Tòquio va ser la següent parada. Després, al West End de Londres, Toronto, Los Angeles, Alemanya i Sidney. L’espectacle també s’ha representat en llocs més exòtics com la Xina, Corea, Sud-àfrica i el Brasil. I properament es representarà a Rússia.

3. El Rei Lleó a la Xina

En la seva representació a la Xina, els escriptors van integrar alguns elements culturals xinesos. Per exemple, una de les cançons de la sèrie va ser adaptada a una cançó pop xinesa molt coneguda, “Laoshu ai dami” o “Ratolí estima ratolí”

4. La Família Reial Britànica

Tot el repartiment de la producció del West End de Londres va ser convidat a actuar al Palladium de Londres el 2008, enfront dels membres més importants de la Família Reial Britànica.

5. Els productors de l’espectacle van fer alguns canvis en fer l’adaptació de la pel·lícula

Per exemple:

Van canviar el gènere del Mandril Rafiki de mascle a femella perquè el director va voler corregir el fet que no hi hagués cap personatge femení principal a la pel·lícula.

El musical introdueix diverses escenes noves, incloent una conversa entre el gran rei Mufasa i Zazu sobre la paternitat de Mufasa. També, a El Rei Lleó a Nova York, el suricato Timon gairebé s’ofega en una cascada, mentre Simba, impotent, no aconsegueix ajudar-lo.

Una altra diferència entre El Rei Lleó de Nova York i la producció de Disney és la partida de la seva amiga de la infància Nala, quan el malvat oncle Scar tracta de fer-la companya seva. Nala es nega i anuncia la seva decisió d’abandonar les terres del regne i cercar ajuda. A continuació, rep la benedicció de les lleones i Rafiki alhora que sona la cançó “Shadowland”.

English, French, Spanish

, ,

No comments yet.

Leave a Reply

*