El preu de viure a Nova York

No són pocs els turistes que, després d’una breu visita a la gran ciutat, s’enamoren de Nova York i comencen a fer plans per establir-s’hi definitivament. Qui no voldria anar més sovint a un dels seus famosos espectacles de Broadway? O gaudir d’un dia tranquil a Central Park. O perdre’s entre els carrers de Manhattan sense un rumb fix i sense les presses d’un turista. Nova York acull immediatament els seus visitants i, per la senzilla raó que allà tothom és diferent, sovint els turistes se senten com a casa tot just trepitjar la ciutat. I és que, ja ho va dir Thomas Wolfe, “un pertany a Nova York a l’instant. Un sent que pertany a Nova York tant en cinc minuts com en cinc anys.” I així és. No obstant això, podem permetre’ns un sentiment com aquest?

El preu de viure a Nova York

Per desgràcia, no sempre podem. La gent se sol sorprendre quan s’assabenta de l’alt preu de viure a Nova York. En altres parts dels Estats Units, la definició de “classe mitjana” és tema de debat. Segons dades del Pew Charitable Trust: una ONG independent dedicada a informar i a millorar les polítiques públiques, la classe mitjana té uns ingressos familiars d’entre $32,900 i $64.000 l’any. El Departament de Comerç argumenta que els ingressos hauríen de ser d’entre $50.800 i $122.000 als Estats Units i l’Oficina del Cens dels EUA reclama que els ingressos han de ser d’entre $20.600 i $102.000. Segons el New York Times, però, per ser classe mitjana a Manhattan, necessites uns ingressos d’entre $80.000 i $235.000 l’any. Si qualsevol sou per sota dels $80.000 és de classe baixa, és a dir, a un pas de la pobresa, això significa que cada mes s’han d’ingressar  $6.666. Són més de 5.000 euros al mes!

Com és possible?

Bé, la mitjana del preu d’un apartaments a Manhattan, a $3973 al mes, costa gairebé $2.800 més que la mitjana del lloguer a tot el país. A això s’uneix que el preu mitjà de venda d’una casa a Manhattan l’any passat va ser $1.460.000, segons un recent informe de Douglas Elliman, mentre que el preu mitjà de venda d’una casa en un altre lloc en els Estats Units va ser de poc menys de $230.000, menys de una sisena part del preu a Manhattan. Aquesta diferència del cost de vida s’estén a altres àmbits. Sense anar més lluny, el preu de l’educació en una escola secundària sovint supera els més de $40.000 a l’any (i hi ha poques escoles públiques a les quals valgui la pena assistir). Si a això li sumem els impostos addicionals i l’elevat preu dels aliments i altres articles, resulta que algú que guanyi $70.000 l’any en qualsevol altra part del país hauria d’aconseguir elevar aquesta xifra a $166.000 dòlars per gaudir del mateix poder adquisitiu a Manhattan (i així i tot, sens dubte, el seu apartament seria molt més petit!) La majoria dels investigadors defineixen la classe mitjana mitjançant mitjançant el càlcul de la renda mitjana per a un lloc i, després, agrupen la gent en certs percentatges per sobre o per sota de la mitjana absoluta. Però si es defineix per l’estil de vida, un salari hauria de ser d’entre $80.000 i $235.000 per obtenir un estil de vida de Manhattan comparable a la mitjana de la classe mitjana dels Estats Units. No escric aquest post per menysprear la vida a Nova York. De fet, traslladar-se a aquesta meravellosa ciutat és la millor decisió que algú podria prendre. Això sí, si estàs decidit a fer-ho, prepara’t! En cas contrari, gaudeix del teu viatge 😉

English, French, Spanish

, ,

6 Responses to El preu de viure a Nova York

 1. Newell 6 October 2014 at 2:43 pm #

  I agree. You are leaving out many of the practical additional costs of living in NYC.

  For instance, if you buy a “house”, meaning apartment or condo, there is always a monthly maintenance fee which is typically quite high (many thousands / month). In addition, there is the NYC income tax, the NY State Income tax on top of the Federal Income tax and the NYC / NY State sales tax. For high earning people (generally anyone who can afford to own property in NYC), total tax rates of 70%+ is relatively normal unless you have exceptionally high percentage of capital gains income.

  The alternative is commuting to the suburbs of NY, NJ or Conn. which involves at least one or more hours each way, every day.

  • Erica 9 October 2014 at 12:30 pm #

   Thank you, Newell. Those are indeed big additional costs to take into account. For sure the most difficult part of living in New York is paying for your lifestyle, and the most difficult part of paying for your lifestyle is paying your rent/or your apartment. Check out this video for a creative solution that we posted in another article in this blog! You will see a small New York apartment transform into a gorgeous amazing loft!

 2. Arnaud 14 July 2015 at 10:05 pm #

  Bonjour Erica,

  Je viens de lire avec grand intérêt votre article sur le coût de la vie à New York. M’y trouvant actuellement pour deux mois pour un travail de recherche, je ne peux que constater quotidiennement le coût très élevé de la vie quotidienne.

  Les chiffres que vous avancez me paraissent très cohérents et j’aimerais savoir sur quelles sources vous vous êtes appuyées pour réaliser cet article.

  Merci

 3. Arnaud 20 July 2015 at 4:55 pm #

  Bonjour Erica,

  Un immense merci pour les liens que vous m’avez envoyés, qui me fournissent des informations de première qualité mobilisables pour mes travaux.

  Bien à vous,

  Arnaud

  • Erica 31 August 2015 at 12:28 pm #

   Merci à vous Arnaud pour votre amabilité, il me fait très plaisir!

   J’ai été vraiment heureuse de vous aider.

   Très bonne journée à vous aussi et à bientôt j’espère!

Leave a Reply

*