El musical Once s’acomiada de Broadway

Espectáculo de Broadway Once

Once, el reeixit musical de Broadway, ja ha posat data a la seva última representació al teatre Jacobs de Nova York.

Després de 3 anys en els escenaris, Once s’acomiada el pròxim 4 de gener deixant rere seu vuit premis Tony, inclòs el de Millor Musical en 2012 i grans actuacions com la de Steve Kazee (Tony al millor actor de musical) i Cristin Milioti (nominada al Tony com a millor actriu). El musical, basat en la pel·lícula del mateix nom, també és la guanyadora del premi Grammy 2013 al Millor Àlbum de Teatre Musical.

El 4 de gener Once hurà representat un total de 1.189 actuacions. Fins llavors, encara sou a temps de gaudir d’aquesta romàntica història d’amor entre Guy, un músic de carrer irlandès i Girl, una immigrant txeca amb la ciutat de Dublin com a escenari. A diferència d’altres espectacles de Broadway, a Once es prescindeix dels efectes especials i el resultat, amb veus i instruments sonant en directe, és el d’una obra de teatre amb una preciosa banda sonora.

Tant la pel·lícula com el musical fan servir cançons escrites per Marketa Irglova i Glen Hansard, incloent el sublim tema premiat per l’Acadèmia dels Oscars (2007) “Falling Slowly”.

El Musical Once avui

Actualment, l’elenc del musical Once està liderat per Paul Alexander Nolan com Guy i Jessie Fisher com Girl. El guió d’Once és de la irlandesa Enda Walsh i la música i les lletres, de Glen Hansard i Markéta Irglová. Pel que fa a la direcció, va a càrrec de l’escocès John Tiffany. El moviment escènic és de Steven Hoggett i la supervisió musical i orquestracions, de Martin Lowe. El musical Once actualment també s’està representant al Phoenix Theatre del West End de Londres, on es va representar per primera vegada oficialment el 9 d’abril de 2013, després que s’estrenés a Dublín al febrer de 2013.

Encara no sabem qui serà el nou inquilí del teatre Jacobs, però estarem molt atents i esperem que ens faci vibrar i ens entusiasmi tant com ho ha fet Once fins avui. Estarem atents a totes les novetats!

English, French, Spanish

No comments yet.

Leave a Reply

*