El Musical Les Miserables torna a Broadway!

Los Miserables

S’atenuen els llums. El públic emmudeix i l’ambient màgic que precedeix l’inici de cada espectacle es fa amb el teatre. El musical Les Miserables, basat en la novel·la que Víctor Hugo va escriure fa més de 150 anys ha tornat a estremir els escenaris de Broadway com si la història original s’hagués escrit avui mateix i per a nosaltres.

 

El musical Les Miserables desperta passions a Broadway una vegada més

Protagonitza el musical Ramin Karimlo, del Fantasma de l’Òpera de Londres, interpretant l’heroic Jean Valjean. La França del segle XIX serveix com a teló de fons a una llei injusta, un home que ha fugit de la presó i un implacable inspector Javert magistralment interpretat per Will Swenson.

Les poderoses veus dels actors sacsegen l’espectador amb les cançons clàssiques “I Dreamed a Dream”, “On My Own”, “Stars”, “Bring Him Home”, “Do You Hear the People Sing?”, “One Day More “, Empty Chairs at Empty Tables” i “Màster Of The House. Els revolucionaris francesos tornen a assaltar les barricades i les emocions se succeeixen. Indignació, ràbia, esperança i tots els pèls de punta. La nova producció de Cameron Mackintsh ha guanyat més de 100 premis internacionals i ha estat vista per més de 65 milions d’espectadors des de la seva estrena a Londres fa gairebé tres dècades.

La posada en escena es renova i la utilització de pintures del propi Victor Hugo projectades durant l’espectacle li atorguen un fons poètic que s’accentua amb les cançons. La lluita per la llibertat, el coratge i la revolució del poble baten rècords de taquilla un cop més i fan que el musical, sigui, de nou, adorat per tots a Broadway. Potser gràcies a la seva constant renovació o potser gràcies a l’esperit que li va atorgar Víctor Hugo, que un cop va afirmar:

“Té raó en dir que Els Miserables va ser escrit per a un públic universal. No sé si seria llegida per tots, però està per descomptat dirigida a tots. “

 

English, French, Spanish

No comments yet.

Leave a Reply

*