El musical de Broadway Mamma Mia

Mamma Mia! el vuitè espectacle de major durada en la història de Broadway, representarà la seva darrera actuació el 12 de setembre. Què en saps sobre aquest musical?

El musical de Broadway Mamma Mia

Tots coneixem la història de la Sofia, de 20 anys, i de la seva mare. Sabem que es fa un casament i que hi ha 3 possibles pares que hi estan convidats. Però, què més en saps sobre el musical de Broadway Mamma Mia? Fes una ullada a algunes de les seves anècdotes per esbrinar-ho!

La perspectiva d’ABBA

D’acord amb els productors del musical, el grup ABBA no estava molt entusiasmat amb els plans per a l’espectacle de Broadway. No obstant això, aviat van canviar d’opinió. De fet, es van implicar de ben prop. ABBA va acabar enormement influenciat per l’espectacle i pel seu èxit.

La pel·lícula Mamma Mia

El musical de Broadway Mamma Mia va ser adaptat al cinema en 2008. Protagonitzen la pel·lícula Meryl Streep, Pierce Brosnan i altres actors coneguts. Igual que l’espectacle de Broaday, la pel·lícula és estimulant i molt divertida. De fet, és la pel·lícula musical amb més èxit de tots els temps. Però, és clar, no hi ha res millor que veure l’espectacle en viu!

Els productors

Els components masculins d’ABBA van tenir un paper clau en la creació de l’espectacle. Les dones, però, van ser les de manar a la producció. Això pot no impressionar a un públic modern, però, en aquest cas, és de tenir en compte. La producció en el teatre és un terreny molt dominat pels homes. El gran èxit d’aquest espectacle demostra que els temps estan canviant.

L’abast global de Mamma Mia

Mamma Mia s’ha expandit molt més enllà de Broadway. A dia d’avui, s’ha representat en més de 325 ciutats de tot el món. El musical de Broadway Mamma Mia ja ha estat vist per més de 40 milions de persones i s’ha estat representant durant un dels períodes més llargs en la història de Broadway. S’ha portat a l’escenari en més de quinze idiomes, incloent l’indonesi, el xinès, el rus, el flamenc i el coreà. Ara per ara, l’espectacle continua amb la seva temporada a Broadway. I podem assegurar que seguirà fent més representacions a l’estranger.

El musical de Broadway Mamma Mia a la Xina!

Amb una estrena a Shanghaii el 2011, Mamma Mia es va convertir en el primer musical occidental que es va representar a la Xina – en mandarí. Després de representar-se a Shanghaii, l’espectacle va començar la seva gira per la Xina. Es va aturar a Beijing, Guangzhou, Wuhan, Chongqing i Xian, i, finalment, va tornar a Xangai, on va continuar triomfant dia rere dia.

Ara, després de més de 6.000 actuacions, Mamma Mia! posarà fi a la seva carrera sense precedents. Aquesta és la seva última oportunitat de ser un “Super Trouper” i reviure les inoblidables cançons abans de l’última actuació el 12 de setembre. Que gaudiu!

English, French, Spanish

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

*