El musical de Broadway Annie

Annie Broadway Musical

El musical de Broadway Annie

El musical de Broadway Annie és una adaptació de la popular tira còmica de Harold Gray, que va conquerir Broadway quan s’estrenà l’any 1977. Després de sis anys i set premis Tony, l’espectacle ha inspirat produccions internacionals a països com Argentina, Hongria, Israel, Japó, Noruega, Filipines, Puerto Rico i Singapur. L’obra encara ara és una referència a la cultura popular i apareix a pel·lícules com ara Austin Powers in Goldmember i Serial Mom; a programes com Saturday Night Live i a molts altres llocs. El New York Times considera que Annie es representa de 700 a 900 vegades l’any als Estats Units a l’escola secundària, a les exhibicions de la comunitat i en molts altres contextos. Potser ja havies sentit parlar d’aquestes coses, però,

És probable que no sabessis que:

1) L’actriu guanyadora d’un Emmy Jane Lynch, que interpreta l’entrenadora Sue a Glee, la comèdia musical de la Fox, ha fet el seu debut a Broadway aquest 2013 com a senyoreta Hannigan: la directora de l’orfenat, en substitució de l’espectacular Katie Finneran.

De fet, Annie té antecedents en l’ús d’estrelles conegudes. Per exemple, una de les primeres actrius que va representar a la jove Annie no és altra que Sarah Jessica Parker! A més, l’àlbum del 30 aniversari de l’espectacle, del 2008, compta amb les ex membres del repartiment Carol Burnett, Sally Struthers i Kathie Lee Gifford!  Qui ho hauria dit? Tim Curri, Bernadette Peters, Kathy Bates, Alan Cumming i Kristin Chenoweth també es van involucrar amb la història en el passat, però en versions de Columbia Pictures i de Disney.

2) Nell Carter, estrella de la sèrie de televisió dels 80 “Gimme a Break”, també va actuar a l’espectacle – per desgràcia per a ella. Durant la promoció de l’espectacle, els productors van utilitzar uns anuncis en què es presentava Marcia Lewis en el paper de Miss Hannigan en lloc de Nell Carter. Com a actriu negra orgullosa, Carter va informar de la seva indignació i va fer una crítica pública de la situació. Els productors van negar que la raça fos el motiu d’aquest procediment i van al·legar que hauria estat massa costós refer els anuncis.

3) Tot i que no ha arribat a popularitzar-se, en realitat hi ha una continuació d’Annie. És Annie 2: la venjança de la senyoreta Hannigan, que es va inaugurar al Centre John F. Kennedy per a les Arts Escèniques a Washington DC, el 1989. Unes crítiques horribles i uns quants intents frustrats de reescriure el guió van impedir que l’espectacle arribés a Broadway. El 1993, es va inaugurar una producció similar anomenada Annie Warbucks al Variety Arts Theatre, a Off Broadway, on es van representar 200 exhibicions.

4) Una pel·lícula documental anomenada Life After Tomorrow, produïda i dirigida per una de les actrius de la producció original de Broadway, reuneix més de 40 actrius que van representar el paper d’orfes al musical i recopila les seves experiències durant l’espectacle. El documental es va estrenar al canal de televisió Showtime i va ser llençat en DVD l’any 2008.

5) El dia de Nadal del 2014 s’estrenarà una altra producció relacionada amb Annie. Estarà protagonitzada per l’actriu Quvenzhané Wallis en el paper d’Annie i per Jamie Foxx com el nou ‘Daddy’ Warbucks. Encara no sabem si es tractarà d’una adaptació contemporània del musical o si faran servir les cançons originals. El mes de gener del 2013, Sony Pictures va seleccionar a Will Gluck per dirigir aquesta pel·lícula.

English, French, Spanish

No comments yet.

Leave a Reply

*