El final del servei d’habitacions a Nova York

New York Tourism - No More Room Service

Un rumor recorre la ciutat dels gratacels. És el final del servei d’habitacions a Nova York. Sí, ho heu llegit bé. S’ha acabat això d’aixecar-se amb el temps just per arribar al bufet de l’esmorzar i amb els llençols marcats a les galtes. A partir d’ara, si volem trepitjar el carrer a la mateixa hora i amb l’habitació en ordre, ens haurem d’aixecar una mica abans i amb el mateix esperit emprenedor que la resta de l’any. No ens quedarà més remei que mantenir l’hàbit de que tenim tantes ganes de desempallegar-nos i fer el llit i netejar la nostra habitació abans de sortir a gaudir de les vacances.

Un cop acabades les nostres tasques, podrem dedicar-nos al que fins ara era l’únic deure de qualsevol bon turista: recórrer els carrers de la ciutat, visitar l’Estàtua de la Llibertat, fer la migdiada al Central Park i, és clar, anar a un bon espectacle de Broadway.

El Hilton: primer pas del final del servei d’habitacions a Nova York.

Però, què hi ha de cert en aquest rumor? És el primer pas en el final del servei d’habitacions a Nova York? El Hilton és l’hotel més gran de la ciutat. Té prop de 2.000 habitacions i és vist com un marcador de tendència en la indústria. Per això, quan va anunciar que eliminaria el servei d’habitacions, el moviment es va observar com un indicador del que he de venir.

Altres hotels, como l’elegant Hudson Hotel ja serveixen els àpats només en bosses de paper per emportar. Per descomptat, no és probable que el Plaza o qualsevol dels seus contemporanis  facin alguna cosa semblant, però els hotels amb l’estatus del Plaza no són la regla general. La majoria d’hotels de la ciutat probablement se sumaran al que sembla sigui el final del servei d’habitacions a Nova York si això significa que poden estalviar diners.

La repercussió en els llocs de treball del sector

Però l’eliminació de tan anhelat luxe no implica només un petit esforç matutí per part del visitant. Només amb les mesures de Hilton s’eliminaran 55 llocs de treball. I això, precisament, és el que té més preocupada al sector hoteler.

Amb més de 50 milions de visitants cada any, Nova York deu més de 300.000 llocs de treball al sector turístic. Tots els anys es construeixen hotels nous. Però als veterans de la indústria els preocupa que això no es pugui traduir en nous llocs de treball que encara fan falta a la ciutat.

Si estem de debò davant el final del servei d’habitacions a Nova York, una gran quantitat de novaiorquesos es quedaria sense feina. Ja sabem que la reducció de llocs de treball no sempre és un factor significatiu per als qui mesuren la realitat en guanys i estan situats a l’extrem superior de l’espectre socioeconòmic. No obstant això, a la resta dels mortals, els preocupa l’efecte dràstic que això suposaria per a milers de persones.

El final del servei d’habitacions a Nova York també significaria l’alteració d’un servei històric del que els hostes d’hotels de tot el món hem gaudit durant segles. Així que, si t’allotges en un hotel i encara tens servei d’habitacions, gaudeix-ne i deixa una bona propina! Podries estar vivint les últimes vacances en què no hauràs de fer-te el llit.

English, French, Spanish

No comments yet.

Leave a Reply

*