Coneixes el districte dels teatres?

Hi ha una cosa que sempre sorprèn quan un va a veure un espectacle de Broadway i és que els teatres més famosos es troben tots concentrats en el mateix barri. Es diu el districte dels teatres i és a Manhattan. Si ets un aficionat dels teatres, un passeig i un sopar per la zona, a més d’un bon espectacle, són imprescindibles!

No necessites un mapa, n’hi haurà prou en seguir els immensos cartells dels espectacles musicals!

També és freqüent trobar els espectacles musicals més famosos de Nova York al mateix carrer! Aquest és el cas del carrer 44 Est, on es representen: Mamma Mia (Teatre Broadhurst),  Le Fantome de l’Opéra (Teatre Majestic),  Matilda (Teatre Shubert) i Rock Of Ages (Teatre Helen Hayes). El millor de Broadway en un sol carrer, a pocs metres de distància, tot un somni fet realitat!
En aquest carrer tan inusual també ens trobem amb les oficines del New York Times, les de Paramount i el famós restaurant de Sardi, fundat per Vincent Sardi, conegut per la seva generositat. Artistes com James Cagney menjaven a crèdit al seu restaurant durant els temps de vaques magres. Greta Garbo també hi anava regularment en la dècada de 1940. Van menjar allà De Niro i Jerry Lewis en “El rei de la comèdia” i Kermit a “The Muppets Take Manhattan”.
I si et ve de gust continuar al districte dels teatres després de l’espectacle per gaudir una mica més de l’atmosfera de Broadway, et suggereixo que prenguis una copa a Jimmy’s Corner   (Carrers 140 Est. 44th). És un veritable oasi amb molt bons preus a només un carrer de Times Square. Citant un article de la revista New York Nightlife: “La música sempre és bona (la màquina de discos és un Motherlode de Staxx), la cervesa sempre està fresca i Jimmy en persona és, en general l’encarregat de mantenir l’autenticitat del local . “A més, no hi ha turistes, així que no ho expliquis a ningú 😉
Si és la primera vegada a Nova York, te n’adonaràs ràpidament que el districte dels teatres no és la única zona on és fàcil orientar-se. Nova York és una gran ciutat, és veritat, però de seguida entendràs lògica dels seus carrers i avingudes. Només cal llegir els números i ser conscients que l’avinguda Broadway divideix els carrers de Nova York entre l’Est i l’Oest. Les avingudes estan numerades de l’1 al 12, mentre que els carrers estan numerades de l’1 al 220. I, saps per què els carrers i avingudes estan numerades? El sistema va sorgir quan es va construir la ciutat. Molts immigrants no sabien llegir (o no tenien el mateix alfabet) pel que es va decidir assignar nombres als carrers en lloc de noms. Heus aquí aquesta petita història
Si vols més informació sobre el districte dels teatre, et convido a llegir els nostres articles sobre Times Square i sobre elso restaurants de Broadway.
Que passis una bona vetllada!

 

English, French, Spanish

No comments yet.

Leave a Reply

*