Botigues de Nova York: les més interessants

Hi ha moltes opcions per passar el dia si ets a Nova York: pots fer un tour, visitar l’Estàtua de la Llibertat o anar a un espectacle de Broadway. O pots passar un matí molt interessant tafanejant a les fantàstiques botigues de Nova York. Algunes són realment especials. Que gaudeixis i, facis el que facis, no et perdis les galetes de Levain!

Primera parada a les botigues de Nova York: Ladurée

Ladurée és el forn de pa francès que va crear el tradicional pastisset fet de clara d’ou, ametlla mòlta i sucre anomenat macaron fa un segle a París. La petita pasta rodona, composta per dos neules cruixents i una pasta tova al mig, ja és un objecte de culte, especialment a França, el país natal de Ladurée. Tot i que hi altres forns que venen els macaron, tant a Nova York com a París, la fleca original és la més elogiada. A la fi, el 2011, els novaiorquesos van aconseguir que s’obrís aquesta sucursal a l’Avinguda Madison i aviat s’obrirà una altra botiga a Soho. Fins llavors, el viatge paga la pena! 864 Madison Ave (646) 558-3157

Ulleres Warby Parker

Warby Parker va ser fundada per quatre amics per tal de competir amb les cares ulleres de disseny que dominen el mercat. Segons Warby Parker, la indústria de les ulleres està controlada per unes poques grans empreses que han mantingut els preus massa alts i aconseguit grans guanys gràcies a l’especulació i a càrrec dels consumidors. Mitjançant la venda directa a  la seva pàgina web o a la seva botiga, Warby Parker aconsegueix portar ulleres de qualitat als seus clients a partir de només $95. A més, per cada compra, la companyia regala unes ulleres una persona que ho necessiti. Un gran exemple per a la resta de botigues de Nova York i del món sencer. Mira quina bona idea! 
295 Lafayette St, Ste 501
(888) 492-7297

Evolution

Evolution és una d’aquestes botigues de Nova York on és divertit anar a tafanejar. La botiga és a SOHO des de 1993 i ven artefactes científics de la qualitat d’un museu. Trobaràs, per exemple els més diversos fòssils, ossos i models humans. Articles fascinants per a qualsevol estudiant de ciències, sigui nen o adult.
120 Spring St
(212) 343-1114

Levain Bakery

En aquest recorregut per les botigues de Nova York no has de perdre’t la fleca Levain. Va ser fundada el 1994 pels amics Connie McDonald i Pam Weekes, després d’un llarg i apassionat diàleg sobre com seria la millor galeta de xocolata del món. En només un parell d’anys van entrar al llibre guiness dels records per la seva versió de 170 grams. Entre altres coses Levain està classificada per la compañíaYelp com el millor forn de pa de la ciutat. La fleca enforna tots els seus productes a la mateixa botiga i, des que va començar a funcionar, lliura els productes que no ven a persones sense recursos. Un altre gran exemple per a les botigues de Nova York i d’arreu del món! 
167 W 74th St
(212) 874-6080

Strand

La nostra última recomanació a la llista de botigues de Nova York és Strand. Es va fundar el 1927 en el que llavors s’anomenava “Book Row”: sis illes de la ciutat que allotjaven quaranta-vuit llibreries de la Quarta Avinguda. El seu fundador, Ben Bass, va batejar així la botiga en referència al carrer de Londres on escriptors d’avantguarda com Thackeray, Dickens i Mill, es reunien i on va florir la indústria editorial. Strand es va convertir molt aviat en tota una institució de Greenwich Village que assegura que compta amb 18 quilòmetres de llibres. La combinació de llibres de segona mà, nous i amb descompte, atrau multituds, i avui dia l’Strand és l’únic supervivent de l’època del Row Book. 828 Broadway
(212) 473-1452

English, French, Spanish

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply

*