Blue Man Group: una experiència multisensorial

Blue Man Group

Un nou format entre el rock i la comèdia clown

Blue Man Group no és un espectacle corrent. Un no sabria si descriure’l com un concert de música experimental, com un grup de rock o com una comèdia tipus clown. Potser la referència més encertada és senzillament la d’una fantàstica experiència multisensorial. Perquè és realment tota una experiència i perquè combina la música, l’humor i els efectes d’una manera formidable. De qualsevol manera, més enllà de la seva descripció, aquest musical ja ha triomfat en nou països, ha gravat dos àlbums i ha participat en pel·lícules com ara Robots i Terminator 2 i sèries de televisió com Els Simpsons i Arrested Development.

La percussió i els colors són els protagonistes de Blue Man Group

El trio fundador conegut com Blue Man, els homes de blau, van ser Phil Stanton, Chris Wink i Matt Goldman. Aquests intèrprets calbs i pintats de blau que s’utilitzen en elscenario com una zona lliure de regles, aconseguir premi Drama Desk Award en la categoria de “Experiència Teatral única”.

És igual l’idioma que parlis, perquè els Blue Man no utilitzen paraules per la seva actuació. Tampoc hi ha un argument. Blue Man Group és una obra completament surrealista, en què l’activitat no té significat més enllà de l’espectacle. Però no pateixis, perquè aconsegueixen comunicar-se d’una forma totalment diferent. Mitjançant la música, la tecnologia i l’ús i de la pintura, els Blue Man s’expressen sobre la vida, la tecnologia, el progrés, la comunicació i el color. Alguns dels instruments de percussió que utilitza el grup són bidons de pintura o enormes canonades de PVC.

Tampoc és important l’edat que tinguis. La creativitat que desborda aquest grup fa que grans i nois gaudeixin per igual. Els més petits voldran seure prop de l’escenari per rebre esquitxades de pintura. De fet, les primeres files del teatre tindran impermeables per protegir-se de les diferents substàncies que surten disparades des de l’escenari en totes direccions.

Blue Man Group és, en fi, art urbà: un espectacle ple de sorpreses i molt interactiu que acaba amb un públic ple d’admiració i embolicat en paper higiènic, restes de menjar i pintura i amb la sensació d’haver assistit a un musical indescriptible. Cal veure-ho per entendre-ho!

 

English, French, Spanish

2 Responses to Blue Man Group: una experiència multisensorial

 1. rediffusion théâtre 1 October 2014 at 4:32 pm #

  Ce spectacle a l’air génial ! Merci

  • Erica 2 October 2014 at 9:24 am #

   Merci à vous pour votre message! C’est vrai que Blue Man Group est un spectacle vraiment exceptionnel et j’espère que vous aurez l’occasion d’aller le voir!
   Si tel est le cas, voici le lien qui vous permettra d’acheter vos billets en ligne à tarif réduit avec les meilleures places disponibles: http://www.newyork60.com/fr/broadway-shows
   À bientôt à Broadway !

Leave a Reply

*