Artistes del metro de Nova York

michael

Fins i tot abans que els artistes acabin de treure els instruments, ja es comença a formar un remolí al metro d’Union Square.

“Too Many Zooz” és una banda local que toca fantàstiques melodies de rock, jazz i tambors africans acompanyades d’impressionants moviments de ball i que s’han convertit en el nou fenomen musical de la ciutat de Nova York, en part gràcies a un vídeo de YouTube que ha acumulat més de 700.000 visites a data d’avui.

El grup arriba a atraure grups de fins a 400 persones. Especialment quan Leo P, el saxofonista, comença a ballar a l’estil de Michael Jackson. I és que en els metros de Nova York s’hi ajunten artistes de tota mena. Alguns, clarament, estan començant. Però molts altres tenen moltíssim talent i utilitzen el metro com a plataforma cap a la fama. Sigui com sigui, constitueixen un espectacle que, segur, et farà el trajecte molt més agradable.

Michael Bublé

Un altre exemple més de les celebritats que vénen de tot arreu a la ciutat, és el cantant, compositor, actor i oscaritzat Michael Bublé. Michael va sorprendre els passatgers del metro l’any passat amb un concert improvisat a l’estació del carrer 66a de Lincoln Square. Veritablement impressionant! Tot i que és bastant probable que molts dels passatgers del metro no tinguessin ni idea del que estava passant, els que coneixien Michael Bublé estaven d’enhorabona. Fes una ullada aquí! El cantant canadenc realitza un cappella i després compte de cantar al metro de Nova York és el que més desitjava fer durant el viatge per Europa i els Estats Units. Què podem dir? És una gran ciutat! I li encanta Nova York!

Una història d’artistes urbans

Per descomptat, actuar al metro de Nova York o a qualsevol altre lloc concorregut, no és una novetat. A l’antic Egipte i a Grècia els artistes feien exactament el mateix i, quan acabaven, passaven els seus barrets perquè la gent pogués fer donacions. A l’edat mitjana, els trobadors i els joglars entretenien el públic a Europa; i en el nou món, els americans, incloent Benjamin Franklin (quan tenia 12 anys) cantaven als carrers. A principis de segle, bandes de música alemanyes i organilleros italians van realitzar un espectacle als carrers de Nova York i durant la Gran Depressió, els artistes tocaven el banjo en els metres de la ciutat.

Artistes del metro de Nova York

Tant si es tracta de Michael Bublé, de Too Many Zooz o d’algú menys conegut, hem de tenir en compte que aquesta és una tradició urbana molt respectada – tot i que ha estat prohibida en el passat. Des de la dècada de 1980, però, les actuacions de metro són legals. Així que si et trobes amb una, gaudeix d’ella, estàs davant veritables artistes urbans! Si no tens la sort de trobar cap actuació durant els teus viatges, no desesperis i no baixis del metro fins a arribar a l’estació de Broadway. Segur que podràs compensar-ho amb els espectacles musicals que trobaràs en els teatres més fomosos de la nostra avinguda preferida. 😉

English, French, Spanish

,

No comments yet.

Leave a Reply

*