A Gentleman’s Guide to Love and Murder: el musical

Gentleman's Guide to Love and Murder, A Walter Kerr Theatre

A Gentleman’s Guide to Love and Murder ha triomfat en la darrera edició (la número 68) dels premis Tony, que cada any premien el millor del teatre i dels musicals als Estats Units.

Aquesta comèdia negra que va entrar amb timidesa als escenaris de Broadway el novembre passat ha aconseguit, entre altres, un Tony a la millor comèdia musical d’estrena, al millor director, – el serbi Darko Traskajak-, ​​al millor guió, – de Robert L . Freedman-i al millor vestuari, a càrrec de Linda Cho.

Més dades sobre A Gentleman’s Guide to Love and Murder

La traducció al català del títol vindria a ser “Guia d’un cavaller per a l’amor i l’assassinat”: una bona descripció per a aquest guió basat en el llibre de Robert L. Freedman “Israel Ank: the Autobiography of a Criminal”

L’acció comença amb Monty Navarro: un assassí a l’espera de la forca que decideix escriure les seves memòries. Interpretat per Bryce Pinkham, Monty recorda el dia en què, després del funeral de la seva mare, va rebre la gran notícia: només vuit membres de la família s’interposen entre ell i el títol de comte de Highhurst. L’ambiciós cavaller és ni més ni menys que el novè en l’ordre de successió i, molt resolutiu, decideix eliminar un a els vuit successors. Comença la diversió!

Una de les grans sorpreses de l’espectacle és que tots aquests successors estan interpretats per una mateixa persona: el guanyador del Tony, Jefferson Mays, (“I Am My Own Wife”). Ell tot sol desenvolupa de forma espectacular el paper d’un bisbe, un faldiller, una diva de l’òpera, un apicultor inepte, un benefactora, un boig masclista, un funcionari del banc i, finalment, del insofrible comte de Highhurst.

El triangle amorós entre Monty, la casada Sibella – Lisa O’Hare – i Phoebe –Lauren Worsham– completa la història i té el seu colofó ​​en la cançó “I’veu decided to Marry You” en què només dues portes s’interposen entre Sibella i Phoebe mentre aquesta última li proposa matrimoni.

A Gentleman’s Guide to Love and Murder és l’espectacle perfecte per a joves i adults i omple nit rere nit les butaques del Walter Kerr Theatre. Un vestuari colorit, una gran coreografia i una barreja d’estils musicals es fonen en aquesta obra irreverent amb un guió divertidíssim. No te la perdis!

English, French, Spanish

No comments yet.

Leave a Reply

*